Please upgrade your browser. This site requires a newer version to work correctly. Read more

LEED BD+C: New Construction v2 - LEED 2.2

Hilmar Cheese Company HQ & Innovation Center

8901 North Lander Avenue
Hilmar, CA 95301
United States
Map

LEED Platinum 2014

Hilmar Cheese Company, Inc.’s Headquarters and Innovation Center is a LEED Platinum, 55,000 square foot building that meets the needs of our employees and our growing domestic and global business.

Completion of a LEED Platinum building that achieved the highest environmental design and construction standards was a measurable way to demonstrate our continuous commitment to environmental responsibility and stewardship.

Hilmar Cheese Company, Inc.’s Headquarters and Innovation Center is a LEED Platinum, 55,000 square foot building that meets the needs of our employees and our growing domestic and global business. Core to the Headquarters is our Innovation Center with the latest pilot plant and application equipment. The Innovation Center delivers greater service and knowledge to our customers. We help customers find success incorporating dairy into healthy foods and beverages.

The Headquarters and Innovation Center is adjacent to our cheese and whey manufacturing facility in Hilmar, California. This proximity allowed architects to incorporate unique conservation features. The Heating, Ventilation, and Air Condition (HVAC) system saves energy. The HVAC is a closed-loop water cooling process that utilizes one of the water reclamation ponds from food processing. The building’s landscaping reduces water use through irrigation with water reclaimed from food processing.

Solar energy provides about 25% of the overall building energy demand. The building design maximizes energy efficiency with the use of natural lighting along with light fixtures that self-adjust based on daylight and occupant sensors. An electric vehicle charging station, fuel efficient and vanpool parking, and bicycle security racks reduce transportation energy.

Office space for 200 employees features interior finishes and furnishing that are ergonomically designed and use environmentally responsible, recycled and Forest Stewardship Council certified material. Employees enjoy the quarter mile walking trail around the building’s exterior along with patios, a spacious break room, and features designed to make the work place comfortable and productive.

  • Share on Twitter
  • Share on Facebook
  • Share on LinkedIn
  • Print
Project details
Size
54,129 sf
Use
Commercial Office
Setting
Suburban
Certified
20 Feb 2014