Please upgrade your browser. This site requires a newer version to work correctly. Read more

LEED ID+C: Commercial Interiors v3 - LEED 2009

Jones Lang LaSalle

5/F And 6/F, Three Pacific Place
Hong Kong, 00000
Hong Kong S.A.R., China
Map

LEED Platinum 2011

During renovations, the project team made a priority to ensure that all materials were selected with environmental considerations. Over 75% of construction waste and packaging debris was diverted to recycling centers instead of being sent to the landfill.

中文翻译请访问这里

Jones Lang LaSalle, committed to driving sustainable practices in the region, sought to create a healthier and more productive workplace in their Hong Kong offices. The 27,000 square foot office was an opportunity to develop a green workplace that demonstrated their continued commitment to the environment and the health, comfort and well-being of their employees and customers. In July 2011, their office earned the Platinum certification in the U.S. Green Building Council’s LEED for Commercial Interiors rating system, achieving the highest score of any other Commercial Interiors project at that time.

As a long time supporter of LEED, Jones Lang LaSalle placed an emphasis on choosing a building with environmental commitments for their Hong Kong offices. By selecting a building with green design features, they were able to take advantage of high levels of natural daylight, an efficient layout and an adaptive control scheme to optimize energy consumption.

During renovations, the project team made a priority to ensure that all materials were selected with environmental considerations. Over 75% of construction waste and packaging debris was diverted to recycling centers instead of being sent to the landfill. The team also focused on the impact materials had on the indoor air quality during the renovation process. Efforts to improve air quality resulted in a marked increase in occupant health and satisfaction. An analysis of sick days per employee during the first seven months of moving into the new office translated into a 32% reduction in absenteeism.

While the company sought to create a healthier and more productive workplace, they also focused on reducing both operating costs and the impact on the environment. The energy-related systems utilize efficient layout and an adaptive control scheme to optimize energy performance, including daylight sensors, infrared occupancy sensors, and programmable timers. Their efforts resulted in a 13% reduction in energy consumption per square foot. Additionally, potable water use was reduced through the building’s Seawater Flushing System and provision of low flow-rate and flush-rate water fixtures, resulting in a 40% reduction in water consumption.

  • Share on Twitter
  • Share on Facebook
  • Share on LinkedIn
  • Print
Project details
Size
27,000 sf
Certified
27 Jul 2011