Biophilic elements enhance the new Clif Bar headquarters [USGBC+ Mar/April 2016] | U.S. Green Building Council
Please upgrade your browser. This site requires a newer version to work correctly. Read more
Published on
Written by
Posted in Community
Published on
Written by
Posted in Community

This article was originally published as "Sustainable Energy" in the March/April issue of USGBC+. Read the original version.

Step into Clif Bar and Company’s headquarters, look up, and the bikes and kayaks dangling from the ceiling are among the quirky clues that suggest the leading energy bar maker is not content to leave the outdoors outside. Daylight beams through floor-to-ceiling walls of windows and changing colors fall onto workers spread across the open floor plan. A quartet of open-air atrium gardens offers a genuine slice of nature inside the building’s 115,000-square-foot footprint. Step into one of the conference rooms, built from reclaimed wood, and the atmosphere feels a little like you have arrived at a trailhead. 

Clif Bar’s offices on 66th Street in Emeryville, Calif., are more than a LEED Platinum testament to a sustainability commitment that began more than 15 years ago. It is a green building rich in biophilic design elements that have made for a happier and healthier workforce while the company has simultaneously grown into one of the biggest brands in the market. 

Continue reading on USGBC+

USGBC Articles can be accessed in the USGBC app for iOS or Android on your iPhone, iPad or Android device.
iOS App on App StoreAndroid app on Google Play