Project Info

Size25,407 sq ft
The 30,000 square-metre campus houses both primary and secondary school and comprises of academic, sports and performing art spaces which incorporates the latest innovations and technologies in teaching, learning and environmental sustainability. The campus also boasts of its low-carbon footprint which incorporates passive environmental design principles that enhance natural ventilation, light penetration, and shading. The landscaping elements on different levels has been carefully planned & designed to complement the adjacent green environment. Malvern College has pioneered Nuffield Science, an approach that promotes the study of science through experimentation and investigation. With this in mind, the school is arranged & configured in such a way that as the students enter the campus; they embark on a journey of knowledge and discovery as they traverse along the main circulation spine which leads them to numerous thematic designed learning spots. It aims to raise interest and awareness of various fields of science through facilities design, logistic planning, and design features. The campus has been awarded LEED Gold certification. More than 20% of the total site area is covered with greenery area which promotes biodiversity and also reduces water consumption through the adoption of native species which consume less water than foreign species. The school is also located within ½ mile from bus stops in order to promote multi-occupancy vehicles which reduce air pollution and greenhouse gas emission compared with private cars for same number of occupants. Paving materials such as light grey tiles on the ground floor was specified to reduce heat storage and minimize the heat island effect. Moreover, there is more than 40% water use reduction by adapting water efficient sanitary fittings, such as dual flush water closets, low flow shower heads and urinals as well as water efficient faucets. Sufficient energy meters are installed for the electrical and mechanical equipment thus reducing more than 10% annual energy consumption Natural lighting which studies have shown hastens the academic progress of students, illuminates the interior of the campus through the use of perimeter low-e glazing and internal glass partitions. Extensive use of internal glass partitions allows natural light to penetrate deeper into the building which allows users to have a visual connection with the external environment. By utilizing towering glass panels, students have the chance of seeing unrestricted views of the neighboring green mountains and blue skies which is extremely rare in schools located in the dense urban jungle of the city.
Loading interface...